Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συνεργατική πρωτοβουλία - Φιλαδελφία

Συνεργατική πρωτοβουλία
Το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία της Παναγίας, όπου δίνονταν πατάτες από παραγωγούς του Νευροκοπίου.
Συνολικά μοιράστηκαν 980 σακιά 25 κιλών σε απλούς πολίτες, ενώ 40 σακιά πήγαν στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας και 20 σακιά στην Μητρόπολη για τα συσσίτια, ενώ από σήμερα, 20 Μαρτίου, θα αρχίσει να μοιράζεται και μέλι. 
Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργατικής πρωτοβουλίας του συλλόγου πολυτέκνων, την οποία έχουν στηρίξει πολλοί άλλοι σύλλογοι, που έχει σαν στόχο να προμηθεύεται απευθείας από τους παραγωγούς, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Η κίνηση αυτή θέλει να αποτελέσει απάντηση στην ακρίβεια των βασικών προϊόντων, και βασίζεται στο παράδειγμα των πολυτέκνων της Δράμας, οι οποίοι εδώ και καιρό εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές.
Έτσι υπήρχε συνεργασία με διάφορους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα άτυπο δίκτυο που προωθεί την ιδέα του συνεργατισμού.

Φιλαδελφεία
Ο σύλλογος πολυτέκνων νομού Ροδόπης, με της συνεργασία και την συμπαράσταση και άλλων συλλόγων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσης για τη δημιουργία Προμηθευτικής-Καταναλωτικής Συνεργατικής Επιχείρησης μή Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς δραστηριότητες.
Θα ακολουθήσει η έναρξη Παντοπωλείου στο οποίο τα μέλη -Συνδρομητές της Συνεργατικής Επιχείρησης πρωτίστως αλλά και οι λοιποί συντοπίτες μας θα βρίσκουν βασικά προϊόντα διατροφής σε τιμές κόστους παραγωγού.
Προτεραιότητα είχαν και θα έχουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και μετά θα δημοσιοποιείται ευρύτερα.
Ευπαθείς ομάδες θεωρούνται οι άνεργοι, όσοι επιβαρύνονται δυσανάλογα από την κρίση, επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να σταθούν στην αγορά λόγω των εξόδων, και άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες συναισθάνονται πολύ δυνατά την κρίση.
Γενικά υπάρχει προσπάθεια να ενταχτούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, και μετά τις πατάτες, θα συμπεριληφθούν πάνες, μωρομάντηλα, λάδι, μέλι, φέτα, αλεύρι, όσπρια και ρύζι.
Πηγή:
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Κομοτηνής
http://www.eleftherovima.gr/cgi-bin/news/viewnews.cgi?newsid1332239681,73922,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.