Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ουρές για σπανάκι & μαρούλι

01.05.2012
Τα προϊόντα διατέθηκαν προς 0,50 ευρώ το κιλό από παραγωγούς της Καβάλας
Υπομονετικά τη σειρά τους, περίμεναν οι πολίτες, στο υπαίθριο παζάρι που στήθηκε μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας
Οι πολίτες της Ροδόπης, καταργούν τους μεσάζοντες και στην πώληση λαχανικών. Η πρωτοβουλία ανήκε στον σύλλογο Πολυτέκνων της Ροδόπης και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου, προσπάθεια που βασίζεται στην συνεργατική οικονομία. Έτσι χθες το πρωί, μοιράστηκαν από παραγωγούς της Καβάλας, ένας τόνος σπανάκι και μαρούλι, προς 0,50 ευρώ το κιλό.
Οι καταναλωτές σχημάτιζαν ουρές έξω από την εκκλησία της Παναγίας, όπου διατέθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές τα λαχανικά, καθημερινής κατανάλωσης. Ήδη ο σύλλογος πολυτέκνων μοίρασε πατάτες, μέλι, ενώ σκοπεύει να φέρει στη Ροδόπη και άλλα προϊόντα, πρώτης ανάγκης.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
 
Είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας προμηθευτικής καταναλωτικής συνεργατικής επιχείρησης, «με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό συνεργατικό παντοπωλείο», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων της Ροδόπης Στέφανος Τζώγας. Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων, έχουμε προγραμματίσει κάποιες ενέργειες, «μια από τις οποίες είναι και αυτή με τα λαχανικά. Η προηγούμενη ήταν η κίνηση που κάναμε με τις πατάτες. Προσπαθούμε μέσω αυτών των δράσεων να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο στην ιδεολογία του συνεργατισμού. Το να στήσουμε ένα παντοπωλείο είναι πάρα πολύ εύκολο αλλά θέλουμε το παντοπωλείο αυτό να έχει διαχρονικότητα».


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
 
Βλέποντας καθημερινά να συρρικνώνεται το εισόδημα των πολιτών και να ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης, ο σύλλογος πολυτέκνων προσδοκεί στη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου. Έτσι, συνεχίζει, τα σεμινάρια που υλοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα στο εργατικό κέντρο της Ροδόπης. Άλλωστε στόχος είναι το παντοπωλείο αυτό να έχει διαχρονικότητα στα πρότυπα των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών συνεργατικών αρχών.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00 μέχρι και το τέλος Μαΐου. Έπειτα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου πολυτέκνων της Ροδόπης, θα υπογραφεί η ιδρυτική καταστατική συνέλευση και «πλέον τα πράγματα θα πάνε στο πρωτοδικείο για την ίδρυση του παντοπωλείου».
 
ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
Ο παραγωγός από την Καβάλα, να σημειωθεί ότι θα βρίσκεται και αύριο Τετάρτη, μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας στην Κομοτηνή, ώστε να μοιράσει και πάλι λαχανικά. Εκτός αυτού, προγραμματίζεται να διατεθούν πατάτες Νευροκοπίου, αλλά και ελαιόλαδο από παραγωγούς των Δικέλλων του Έβρου και της Κρήτης.
«Οι παραγγελίες γίνονται σ' αυτό τον χώρο, ηλεκτρονικά μπορεί να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος για το τι προϊόντα θέλουν να φέρουμε, στην ιστοσελίδα http://philadelpheia.blogspot.com/».
 
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.