Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Νέος αυτόχειρας στην Ξάνθη, το ίδιο ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ, εγωμανείς, ιδιοτελείς εμείς;

ΣΟΚ

σε πεδινό οικισμό του νομού Ξάνθη
Άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του με μια… καραμπίνα

... Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας μέσης ηλικίας άντρας σε πεδινό οικισμό του νομού Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας ενώ βρισκόταν το απόγευμα σε καφενείο του χωρίου στο οποίο διέμενε μαζί με συγχωριανούς του, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, απ’ όπου πήρε μια καραμπίνα βάζοντας τέλος στη ζωή του σε ένα αγρόκτημα λίγα μέτρα πιο μακριά.

Τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα στο να βάλει τέλος στη ζωή του διερευνούνται, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα.

Κτυπάμε την πόρτα του διπλανού μας, και να βοηθάμε όσο μπορούμε !
Μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς.!
Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ, η ενορία, μπορεί να γίνει εργαλείο να αντιληφθούμε,

για να σκεφτούμε... το αποτέλεσμα της αντίληψης ή της παρατήρησης, να συνέλθουμε, να συναισθανθούμε.
Να ξεκολλήσουμε από την εγωμανία, την εσωστρέφεια, την ιδιοτέλεια. Να συνδυάσουμε τις δύο έννοιες του χρόνου και της αλλαγής,
συνειδητοποιώ και αλλάζω το νου μου, τη σκέψη μου, τη ζωή μου,να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη συλλογικής και αλληλέγγυας δράσης για
να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από αυτή την κρίση, αλλά και εμάς τους ίδιους, με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
να ανακουφίσουμε τον πόνο και
να αντιμετωπίσουμε τη βίαιη αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου των ιδίων και των συμπολιτών μας
Με συνεργασία <συν+εργασία, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΩ=ΑΓΑΠΩ τον Αδελφό μου.
Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ, η ενορία, η ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ, μπορεί να γίνει ασπίδα αντίστασης και θεραπείας.
Πρόκειται για μεγάλες ευκαιρίες, όπου ο καθένας έρχεται να ανταλλάξει ό,τι πίστευε ότι μπορεί να χρειάζεται κάποιος άλλος (φρούτα, λαχανικά, φαγητά, ρούχα, ακόμα και υπηρεσίες νομικές ή εκπαιδευτικές, ιατρικές, χρόνο).
Ανταλλαγή όμως όχι μόνο με είδος αλλά με αγάπη, καλή συναναστροφή, υγεία όπου παίρνουμε όλα τα παραπάνω και καταθέτουμε λίγο χρόνο, αγάπη, και κάποια καλή αγαπημένη συνήθεια ή τάλαντο.
Με αυτό που "πωλούμε"-προσφέρουμε, βοηθάμε εμάς και μπορούμε στην συνέχεια να αγοράζουμε ό,τι χρειαζόμαστε.
Δε σκεφτόμαστε τι λένε οι άλλοι για εμάς, νοιαζόμαστε, ενδιαφερόμαστε πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, τη σχέση μας με τον συνάνθρωπο... το πρόσωπο με το πρόσωπο...


Το σύστημα κατέρρευσε;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία κατάσταση, για την οποία όλοι απευχόμασε τα χειρότερα, και η οποία, όπως αυτοί που μας οδήγησαν εδώ λένε, θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια.
Μοναδικός τρόπος να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα, σε κοινωνικό επίπεδο, δείχνουν να είναι κάποιες, νέες ή παλιές, πρακτικές αλληλεγγύης, φιλαδελφίας.
Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαν, όλα αυτά που κάνουμε καθημερινά, να κάνουν καλύτερη την ζωή των άλλων (και αντίστροφα).
Ή, με απλά λόγια, να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε, μέσα από τον γολγοθά που διανύουμε, να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.