Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ελληνική κουζίνα

Ο βασικός λόγος που οι ειδικοί προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή είναι το ότι περιλαμβάνει
  • σκούρα φυλλώδη λαχανικά,
  • φρέσκα φρούτα,
  • όσπρια,
  • δημητριακά,
  • ελαιόλαδο, και
  • ψάρια
που είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου, προστατεύοντας τον από διάφορες ασθένειες.
 Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και κάποιων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard.
Η Miller, αναπληρώτρια καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, δήλωσε:
  • "οι μικρές ποσότητες κρέατος,
  • τα φρέσκα θαλασσινά,
  • οι σύνθετοι υδατάνθρακες (φασόλια, μελιτζάνες, ή ολικής αλέσεως ψωμιά -σιτηρά),
  • οι ελιές και
  • οι ξηροί καρποί πχ: τα καρύδια,  
είναι οι βασικοί κανόνες τις υγιεινής Ελληνικής κουζίνας, και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή" ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.