Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δρόμος για το σούπερ μάρκετ ελλοχεύει κινδύνους

Ο δρόμος για το σούπερ μάρκετ ελλοχεύει κινδύνους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν ως αποτέλεσμα το «άδειασμα» της τσέπης μας αλλά και την συναισθηματική μας φόρτιση από λανθασμένους χειρισμούς. 
- οι "νόμοι της αγοράς", είναι αυτοί που επιβάλει με την αγοραστική του συμπεριφορά το ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ! ! !
- συναισθηματικές παγίδες κρύβονται στα «φανταχτερά» ράφια των μαγαζιών, στην αδιάκοπη και ξεδιάντροπη ΤΗΛΕΠΛΥΣΗ εγκεφάλου
- ορισμένες βασικές παραμέτρους, θα πρέπει να έχει κατά νου ο καταναλωτής αποφεύγοντας να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.
- η ενημερωμένη και υποψιασμένη οικογένεια είναι και η κερδισμένη-υπεύθυνη, κοινωνικά, ΟΚΟΝΟΜΙΚΆ και περιβαλοντικά ωφελιμένη τελικά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
- οι έχοντες οικονομική άνεση, μορφωτικό, πνευματικό χάρισμα, φέρουν ΔΙΠΛΗ ευθύνη στην διαμόρφωση των τιμών, με τον τρόπο που αγοράζουν, ενεργούν, συμμετέχουν ή αδιαφορούν
  
  1. Συντάξτε έναν κατάλογο με τα προϊόντα που χρειάζεστε ! ! ! και προσπαθήστε να τον ακολουθήσετε. Αν κάτι δεν επείγει τοποθετήστε το σε μια ξέχωρη λίστα με προϊόντα «μη άμεσα χρήσιμα». Την λίστα αυτή βάλτε την σε μέρος που να έχετε καθημερινή οπτική επαφή.
  2. Φροντίστε ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΤΕ ράφια ή φυλλάδια των σούπερ μάρκετ με τις τρέχουσες προσφορές να έχετε γεμάτο στομάχι. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας αποπροσανατολσμένοι, εκτιμώντας ή και αγοράζοντας ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ, και μη αναγκαία αγαθά.
  3. Αγαπήστε, χαρήτε την οικογένειά σας, στο σπίτι, στη φύση, σε κάποια δραστηριότητα, με φιλική, συγγενική, κονωνική συντροφιά, και ΟΧΙ η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να γίνεται από όλη την οικογένεια, σαν μία ευχάριστη οικογενειακή στιγμή. Αν ακολουθούμε αυτή την τακτική με τα παιδιά, είμαστε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ  (τα ΔΩΡΟΔΟΚΟΎΜΕ π.χ. με ένα χυμό και ένα κουτί μπισκότα ως ειδωλολάτρες, φετιχιστές, ανίκανοι να αγγίξουμε τη τρυφερή ψυχούλα με ευχή, παράδειγμα και αγάπη): Να είμαστε συνεπείς, χαρούμενοι, που συμφωνούμε στη δύναμη της αγάπης, της παράδοσης, και να μην δεχόμαστε διαπραγματεύσεις, παρασυρόμενοι από παιδιάστικα κλάματα ή εκρήξεις θυμού.
  4. Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, κοιτάμε πάντα εκτός από την τιμή και την ποσότητα, και τα συστατικά (απομυθοποίηση) και την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ (τοπικότητα-συνθήκες παραγωγής), και την εσοδεία (εποχικότητα) του προϊόντος. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ΠΟΙΟ τελικά προϊόν μας συμφέρει να επιλέξουμε.
  5. Να έχουμε ΠΑΝΤΟΤΕ χρόνο να συγκρίνουμε προϊόντα και τιμές προς όφελος της τσέπης μας, των παιδιών μας, του ΤΟΠΟΥ μας, του πλανήτη μας.
  6. Σε ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ μας και ζητάμε και ελέγχουμε την απόδειξη. Δέν ζούμε σε αποστειρωμένη γυάλα. Είμαστε ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ σύνολο, με πρόσωπα, ανάγκες, ειδικές ανάγκες, νοσοκομεία, δρόμους, σχολεία και εκτός αυτών, συχνά υπάρχουν λάθη που δεν τα αντιλαμβανόμαστε διότι δεν ζητάμε ή δεν κοιτάμε τις αποδείξεις. Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος γυρίζετε πίσω και ζητάτε πληροφορίες επί του θέματος, διεκδικώντας τα δικαιώματά σας.
  7. Ζούμε για να απολαμβάνουμε τα δώρα του ΘΕΟΥ, να αγαπάμε, να μας αγαπούν, να νοιαζόμαστε, να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι, και ΟΧΙ για να αγοράζουμε ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.