Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου 05/12/2012

Πολιτισμένες συνθήκες φόρτωσης, δύσκολα να ανταποκριθούν οι "απρόθυμοι,..."
Στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιούμε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, (είναι συνήθεις πρακτικές της Φιλαδελφίας στην διαδικασία επιλογής προμηθευτών-παραγωγών), για να ελέγξουμε εγκαταστάσεις, παραγωγικές πρακτικές, πιστοποιήσεις, να συναντήσουμε τον παραγωγό στον τόπο παραγωγής, βρεθήκαμε αυτόπτες μάρτυρες, στην ώρα που γινόταν η φόρτωση επικαθήμενων φορτηγών με ζώα από ΤΟΠΙΚΕΣ κτηνοτροφικές μονάδες, με προορισμό εκτός Νομού Ροδόπης.
ΕΚΤΟΣ Νομού λοιπόν ζητάνε και τρώνε ΔΙΚΑ ΜΑΣ ντόπια ελληνικά κρέατα, ενώ εμείς εδώ μήπως τρώμε εισαγόμενα και δεν στηρίζουμε τις δικές μας υπερσύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες ?
Σήμερα π.χ. στην Κομοτηνή απέμειναν δύο προκομμένες, ενεργές, πιστοποιημένες, ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΕΣ χοιροτροφικές μονάδες, που αντιμετωπίζουν όμως προβλήματα επιβίωσης λόγω του ανταγωνισμού των εισαγόμενων κρεάτων, "απροθυμίας" των ΤΟΠΙΚΩΝ επαγγελματιών, κακών καταναλωτιικών προτύπων...Κλείνουν - λουκέτο, ΤΡΕΙΣ κτηνοτροφικές μονάδες κάθε μέρα στη χώρα μας.
Ζύγισμα σε πλάστγγα ακριβείας στο χώρο του χοιροτροφεόυ, προκοπή, τεχνολογία, μερακλιδικες καθαρές συναλλαγές... 
Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, ΟΛΟΥΣ τους συντοπίτες μας, να ζητούν σε κάθε περίπτωση από τον κρεοπώλη τους τα παραστατικά (Δελτίο Αποστολής) που συνοδεύουν τα κρέατα, για να διαπιστώνουν αν αυτά που αγοράζουν, είναι ελληνικά ή όχι.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να μάθει το γεωγραφικό τόπο προέλευσης των κρεάτων που επιθυμεί να αγοράσει (ιχνηλασιμότητα) και αν τα στοιχεία που του δοθούν αποδειχτούν ψευδή, τότε αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα για τον κρεοπώλη.
ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ τους δικούς μας ανθρώπους, ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ντόπιους επαγγελματίες, παραγωγούς, 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ελληνική οικονομία και κατά επέκταση 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον εαυτό μας, τις δουλειές μας, το μέλλον των παιδιών μας .
Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. 
σαλπάρει, το καράβι απαλά, και σε λίγο θάναι ΠΟΛΥ αργά....
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ότι αύριο δε θα είναι αυτός στη θέση εκείνου, που σήμερα ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ βοήθεια!
ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.