Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ τα 4 - τέσσερα κρεοπωλεία για ΝΤΟΠΙΑ χοιρινά

Στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιούμε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας,
(είναι συνήθεις πρακτικές της Φιλαδελφίας στην διαδικασία επιλογής προμηθευτών-παραγωγών),
 για να ελέγξουμε
εγκαταστάσεις,
παραγωγικές πρακτικές,
πιστοποιήσεις,
να συναντήσουμε τον παραγωγό στον τόπο παραγωγής,
 
Αναζητήσαμε λοιπόν και ερευνήσαμε σε Χοιροτρόφους και Σφαγείο και βεβαιωθήκαμε ότι στην Κομοτηνή διατίθεται ΝΤΟΠΙΟ- τοπικό ΧΟΙΡΙΝΟ από ΤΟΠΙΚΟΥΣ χοιροτρόφους του Νομού Ροδόπης  ολόκληρο το έτος στα εξής 4 - τέσσερα κρεοπωλεία:
1.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ (Κατσαμάκης Κωνσταντίνος )

3ο χλμ Κομοτηνής - Αγιάσματος, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531027080

 2.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Θ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΟΕ

Δημοτικής Αγοράς 19, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531022558

3.

Λουλουδόπουλος Γεώργιος Π.

Ζυμβρακάκη 22, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531030290

 4.

Καφαλης Αθανάσιος Κ.

Ροδίτης, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531037004

Μέλη της Φιλαδελφίας και Συντοπίτες,
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ τα  4 - τέσσερα κρεοπωλεία
Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε
τι γεωργία,
τι κτηνοτροφία,
τι ανάπτυξη,
τι μέλλον
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ με το πιρούνι μας.
Ζητάμε ως οικογένειες, νοικοκυριά, από τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, την Δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής ΠΕ, την Δ/ση Ανάπτυξης Τμ. Εμπορίου ΠΕ Ροδόπης, τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, να διασφαλίσουν ώστε όπως προβλέπεται και σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, να αναγράφεται σε όλα τα σημεία πώλησης σε ΟΛΑ τα προϊόντα, κρέατα, φρούτα, λαχανικά, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΓΝΗΣΙΑ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, Γεωγραφική τους Προέλευση (ιχνηλασιμότητα) 

Για την πορεία του ζώου από το σημείο εκτροφής του έως το σημείο λιανικής πώλησης, έτσι ώστε να είμαστε ενήμεροι για τη διατροφική μας ασφάλεια και την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ των αγορών μας.

Η διαδικασία ιχνηλασιμότητας στηρίζεται σ’ ένα σύστημα ταυτοποίησης που παρέχει στα ζώα ένα προσωπικό διαβατήριο, τα έγγραφα του, χωρίς το οποίο δεν μπορούν να κυκλοφορούν. 

Στα μάτια των Αρχών, η ιχνηλασιμότητα είναι ένα εργαλείο που συμβάλει στην ασφάλεια των προϊόντων διατροφής ενώ διαθέτει ταυτόχρονα πολυάριθμα πλεονεκτήματα για το σύνολο του κλάδου του κρέατος και όλων των τροφίμων. Μπορούν να ταυτοποιηθούν σε κάθε βήμα επεξεργασίας του σφαγίου και μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του ζώου από το ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟ μέχρι το ράφι.

Πρέπει  ΟΛΑ να γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα  Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία (κανονισμοί  1/2005,  853/2004,854/2004, Π.Δ 79/2007 κλπ).

Για τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας (ΣΦΑΓΉ-ΚΡΕΟΣΚΟΠΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ) και κυρίως για τον χώρο διανομής των κρεάτων προκειμένου να ελέγχεται η καταλληλότητα της επιχείρησης, η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η προστασία της δημόσιας υγείας. Επιγραμματικά αναφέρουμε :
  • Η σφαγή των αμνοεριφίων και χοιρινών, μοσχαριών,  να γίνεται σε εγκεκριμένα σφαγεία και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε σε κάποια άλλη διαδικασία η οποία θα μας οδηγήσει χρόνια πίσω και θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
  • Η  διακίνηση των προς σφαγή ζώων, πρέπει να πραγματοποιείται μετά την έκδοση όλων των απαιτούμενων συνοδευτικών εγγράφων (υγειονομικά  πιστοποιητικά από τα αρμόδια Αγροτικά Κτηνιατρεία,  την υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού με πληροφορίες για την τροφική αλυσίδα ) και αφού φέρουν την κατάλληλη σήμανση (ενώτια). 
  • Να αναγράφεται σε όλα τα σημεία πώλησης σε ΟΛΑ τα προϊόντα, κρέατα, και στην ΑΠΟΔΕΙΞΗ της Ζυγαριάς-Ταμειακής του κρεοπωλείου, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΓΝΗΣΙΑ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, Γεωγραφική τους Προέλευση (ιχνηλασιμότητα).
Μέλη της Φιλαδελφίας και Συντοπίτες,
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ  4 - τέσσερα κρεοπωλεία
ΤΟ ΚΤΗΜΑ (Κατσαμάκης Κωνσταντίνος ) 3ο χλμ Κομοτηνής - Αγιάσματος, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531027080
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Θ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΟΕ Δημοτικής Αγοράς 19, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531022558
Λουλουδόπουλος Γεώργιος Π. Ζυμβρακάκη 22, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531030290
Καφαλης Αθανάσιος Κ. Ροδίτης, Κομοτηνή, 69100, ΡΟΔΟΠΗΣ 2531037004 
Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε
τι γεωργία, τι κτηνοτροφία, τι ανάπτυξη, τι μέλλον ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ με το πιρούνι μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.