Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, Κομοτηνή τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Παράγουμε και εκθέτουμε στη Ροδόπη

05.07.2013
Η έκθεση Φιλαδελφία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν παρόμοιες εκθέσεις παραγωγών σε Μαρώνεια και Φανάρι 

Για μία ακόμα διανομή προϊόντων παραγωγών ετοιμαζόταν ο Μ. Κιουτσούκης και τα μέλη της Φιλαδελφία το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου
Την ανάδειξη της ντόπιας παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, συλλόγων και πρωτοβουλιών σηματοδοτεί η έκθεση Φιλαδελφία που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή. Η συνάντηση των εκθετών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση «Παράγουμε στη Ροδόπη» θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου. Για μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες να γνωρίζουν την τοπική παραγωγή, αλλά και για τους παραγωγούς να γνωριστούν μεταξύ τους μίλησε ο Μανώλης Κιουτσούκης εκ μέρους της Φιλαδελφία. «Σε αυτή την έκθεση μπορούμε όλοι μας, οι οικογένειες, οι καταναλωτές και οι επισκέπτες, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που παράγουν στην περιοχή μας. Θα δείξουμε εκεί όλα τα προϊόντα είτε της γης είτε του πνεύματος, δηλαδή είδη χειροτεχνίας, κεριά, κοσμήματα, υφάσματα, οπωρολαχανικά. Ο παραγωγός μπορεί να δείξει τη δουλειά του. Με αυτή τη διοργάνωση δίνουμε βήμα στον παραγωγό και στον δημιουργό για να δείξει τη δουλειά του σε όλους εμάς».
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Παρόμοια έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 στο άλσος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Με αφορμή την οργάνωση της έκθεσης ο κ. Κιουτσούκης απηύθυνε το εξής κάλεσμα τους φορείς επαγγελματιών, «καλούμε την ομοσπονδία επαγγελματικών και βιοτεχνικών σωματείων και τα μέλη της, καλούμε τα  επιμελητήρια και τον εμπορικό σύλλογο να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη δυνατότητα να προβληθούν μέσω της έκθεσης. Παράλληλα θέλουμε να προτείνουμε τα γεγονότα που κάνει η Φιλαδελφεία να γίνονται σε συνεργασία μεταξύ μας οι φορείς, τα επιμελητήρια».
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Αλιείς από την περιοχή του Φαναρίου, χειροτέχνες, μεταποιητές, παραγωγοί χειροποίητων γλυκών, μαρμελάδων και ζυμαρικών, παραγωγοί της γης, με οπωρολαχανικά, φρούτα και γεωργικά προϊόντα, παραγωγοί ειδών οικιακής χρήσης, κατέθεσαν  ενδιαφέρον συμμετοχής στην έκθεση. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Κιούτσουκης «παραγωγούς εμείς δε θεωρούμε μόνο όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και αυτός που ασχολούνται με τη μεταποίηση, και την παροχή υπηρεσιών. Έχουμε στην περιοχή μας πολλούς προκομμένους ανθρώπους που φτιάχνουν πράγματα, που παρέχουν υπηρεσίες στον κόσμο, συλλόγους, πρωτοβουλίες πολιτών και θέλαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκθέσουν τη δουλειά τους, να συζητήσουν με τους συντοπίτες μας και να τους εξηγήσουν τι ακριβώς κάνουν, που μπορούν να τους βρουν, πώς μπορούν να επιτευχθούν συνεργασίες». Επιδίωξη των διοργανωτών της έκθεσης, όπως την περιέγραψε ο κ. Κιουτσούκης είναι «να λειτουργήσει μια υγιής άμιλλα, ένας υγιής ανταγωνισμός και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το πράγμα μια συνεργατική μορφή επικοινωνίας των τοπικών επιχειρήσεων με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΩΝΕΙΑ

Η έκθεση Φιλαδελφία όπου εκθέτουν συντοπίτες μας, δημιουργοί και παραγωγοί, της γης και του πνεύματος, αγαθών και υπηρεσιών, συλλόγων και πρωτοβουλιών ανοίγει τις πύλες της για το κοινό τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο άλσος Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής (πίσω από το Ηρώο) στις 6.00 το απόγευμα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούν παρόμοιες εκθέσεις παραγωγών σε Μαρώνεια και Φανάρι.



Δήμητρα Συμεωνίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.