Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τι εστί Κοινωνική και Αλληλέγγυα Επιχειρηματικότητα

1. Συνεταιρισμός, εγχείρημα, συλλογικότητα στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας = ωφελούνται ΜΟΝΟ τα μέλη τους, (μη κερδοσκοπικά για την επιχείρηση, ωφέλειες για τα ΜΕΛΗ),
2. Συνεταιρισμός, εγχείρημα, συλλογικότητα Αλληλέγγυας Οικονομίας = τα ΜΕΛΗ επιχειρούν, το κάνουν για να ωφεληθούν άλλα μέλη-ομάδες της Κοινωνίας.
3. Συνεταιρισμός, εγχείρημα, συλλογικότητα Κοινωνικής ΚΑΙ Αλληλέγγυας Οικονομίας = ΚΑΙ τα μέλη που ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ωφελούνται αλλά θα ωφεληθούν ΚΑΙ άλλα μέλη-ομάδες της Κοινωνίας.
4. Το μέλος του Συνεταιρισμού Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, κερδίζει εάν εργάζεται, ή εάν είναι παντοπωλείο, κερδίζει από τις αγορές που έχει κάνει παίρνοντας πίσω χρήματα από τις αγορές που έκανε – επιστροφή πλεονάσματος, ΟΧΙ όμως κέρδος με μέρισμα στην τσέπη επειδή είναι μεριδιούχος-μέλος από κέρδη του συνεταιρισμού.
5. Ανεξαρτησία. Συνεταιρισμοί εξ ορισμού είναι ανεξάρτητοι και από το κράτος -όχι χρηματοδότηση και από τα ιδιωτικά συμφέροντα -όχι χρηματοδότηση, (εργασιακός, καταναλωτικός, παραγωγικός-αγροτικός).
6. Κοινωνικοί συνεταιρισμοί = αυτονομία από κράτος και ιδιώτες + στήριξη στην άμεση δημοκρατία (αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις-τα άλλα όργανα είναι εκτελεστικά) + ένα πρόσωπο ΜΙΑ ψήφος ανεξαρτήτως μερίδων.
7. Απαραίτητη είναι η σύνδεση της συνεταιριστικής Επιχείρησης με τις ανάγκες της κοινότητας, θέματα τοπικής κοινωνίας, περιβάλλον, οικονομία (Αμπελάκια, Ραψάνη, ΒΙΟΜΕ), έτσι διασφαλίζεται η βιωσμότητα και η αειφόρος ανάπτυξή της. Τα μέλη των συνεταιρισμών πρέπει να έχουν υψηλή αφοσίωση και όραμα να αλλάξει προς το καλύτερο το περιβάλλον στο οποίο που ζουν.

Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
ομάδες ΕπιΧειρηματικότητας-ΣυνΕργασίας :

philadelpheia@gmail.com
6932302172

http://philadelpheia.blogspot.gr/p/blog-page_19.html

Φιλαδελφία
Κ ο ι ν ό τ η τ α
Γιασεμί-Για σέ ειμί

ομάδα ΕπιΧειρηματικότητας ΣυνΕργασίας,
"Ομαδικά-Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Παραγωγή"
(Ομαδικές Αγορές, ΧωρίςΜεσάζοντες):

ΟΙ προ-Παραγγελίες σας είναι απαραίτητες !
χάρη στην πρόθεση συμμετοχής που δηλώνετε με την δική σας ΠΡΟ-παραγγελία, ...


σας ειδοποιούμε ΑΜΕΣΑ μόλις εξασφαλίσουμε τα προϊόντα που ζητήσατε.
Εσείς τα παίρνετε, τα αγοράζετε τελικά, ΜΟΝΟ εάν συμφωνείτε με
  1. την τιμή και
  2. την ποιότητα
που ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ χάρη στις συνολικές ΠΡΟπαραγγελίες που μαζεύτηκαν.

 Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
ΑΓΑΠΑΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΧΤΙΖΟΥΜΕ, ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ. 
- Κατά τη διάρκεια των διανομών-Ομαδικών αγορών -από την ομάδα ΕπιΧειρηματικότητας ΣυνΕργασίας, "Ομαδικά-Κοινοτικά Υποστηριζόμενης Παραγωγής"- λειτουργεί σταθμός συγκέντρωσης μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων ...(τηγανέλαιο)
- Συγκεντρώνονται φάρμακα για το «Κοινωνικό Ιατρείο».
Δεκτά γίνονται ακόμη και αρχινημένα φάρμακα, όχι όμως ληγμένα.
- Τα μέλη μας - οι Συμπολίτες μας, έχουν ΠΑΝΤΑ τη δυνατότητα να χαρίσουν κάποιο από τα προϊόντα που αγόρασαν ή και τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλα, λάδι) στον πάγκο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», της ομάδας ΕπιΧειρηματικότητας-ΣυνΕργασίας "ΠΡΟΝΟΙΑ".
- Η συγκέντρωση Τηγανέλαιου, Φαρμάκων, Τροφίμων, Επίπλων, Παιχνιδιών, Βιβλίων, Ρούχων και Σχολικών Ειδών, γίνεται σε κάθε διανομή-ΟΜΑΔΙΚΗ αγορά τροφίμων, με την ομάδα ΕπιΧειρηματικότητας-ΣυνΕργασίας - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, "Μην το ΠΕΤΑΣ - Φέρτο σ' ΕΜΑΣ".
Στηρίζουμε μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ, ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ, αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης, προσφοράς, συνεργασίας, διεξόδου, αισιοδοξίας, καινοτομίας.

Φ ι λ α δ ε λ φ ί α
ομάδες ΕπιΧειρηματικότητας-ΣυνΕργασίας :
philadelpheia@gmail.com
6932302172


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.