Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων

Η Φιλαδελφία ΠΑΡΟΥΣΑ
Σε σεμινάριο δύο τριήμερων κύκλων, για ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία...

"Σχεδιασμός, υλοποίηση και
αξιολόγηση προγραμμάτων"

Aκαδημαϊκοί, οικονομολόγοι και επιστήμονες,
σε ζητήματα όπως
- η αναζήτηση πόρων, ...
- ο σχεδιασμός προγραμμάτων,
- η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και
- η ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Mε επιμέλεια των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αστέρη Χουλιάρα και Παναγιώτη Λιαργκόβα. (Επιστημονικοί Υπεύθυνοι)

Το σεμινάριο απευθύνεται στην οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, καθώς και σε όλους τους πολίτες και φορείς που επιθυμούν να διευρύνουν τους τομείς δράσης τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών τους.

Ανέδειξε στους συμμετέχοντες την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της δικτύωσης-συνέργειας μεταξύ των Φορέων του 3ου Τομέα της Οικονομίας, της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, τις ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, του Τόπου μας, στην προσπάθεια για την επίτευξη των ΣΤΟΧΩΝ τους αλλά και για την διεκδίκηση και αξιοποίηση πηγών-πόρων χρηματοδότησης, εργαλείων που προέρχονται από ΕΚΕ επιχειρήσεων - οργανισμών, Ιδρύματα, Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.
Το σεμινάριο επεξεργάζεται ειδικότερα θέματα:

    • Ο κύκλος ζωής ενός έργου
    • Σχεδιάζοντας ένα Έργο
    • Συγγραφή Προτάσεων
    • Διαχείριση Ομάδας Έργου & Εθελοντών
    • Αναζητώντας Χρηματοδότηση
    • Δικτύωση
    • Χρηματοδοτήσεις από Διεθνείς Δωρητές –Ευρωπαϊκά Κονδύλια
    • Συζήτηση με Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    • Υλοποίηση Έργου
    • Τεχνικές Marketing
    • Roundtable «ΜΚΟ και η Κρίση»

Χρηματοδότηση:Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

 
Ας είμαστε πρόθυμοι αλλά και κατάλληλα ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ για
  • Λογοδοσία (accountability)
  • Διαφάνεια (transparency)
  • Βιωσιμότητα (sustainability)
  • Οικειοποίηση- (ownership)  
Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
«Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων»
Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου υποστηρίζεται από το συνδυασμό εισηγήσεων τόσο πανεπιστημιακών με σημαντική εμπειρία στη μελέτη της Κοινωνίας Πολιτών και τις ΜΚΟ όσο και ειδικών επί ζητημάτων σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών/ανθρωπιστικών προγραμμάτων.

Ακαδημαϊκό Πάνελ

Αστέρης Χουλιάρας,
Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Ο κ. Χουλιάρας ειδικεύεται στη μελέτη ζητημάτων που αφορούν τη Διεθνή Αναπτυξιακή Βοήθειας Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία για ζητήματα διεθνούς ανάπτυξης. Παράλληλα, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης προγραμμάτων ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαχειριστεί πλήθος προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Περισσότερες πληροφορίες στο asterishuliaras.wordpress.com.
Παναγιώτης Λιαργκόβας,

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Ο κ. Λιαργκόβας είναι καθηγητής με ειδίκευση στην οικονομική ανάπτυξη και πολιτικές, διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη. Συνδυάζοντας τη μελέτη οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων παρουσιάζει ένα εκτενές συγγραφικό έργο αποτελούμενο από μονογραφίες, άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, κτλ.
Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος πολλών προγραμμάτων καθώς και αξιολογητής στη DG XIII - Science, Research and Development της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες στο panagiotisliargovas.wordpress.com.


Πάνελ Ειδικών

Σωτήρης Πετρόπουλος,
Ειδικός σε Χρηματοδοτήσεις Διεθνών Δωρητών, πρώην Στέλεχος Ernst & Young, Διδάκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ο κ. Πετρόπουλος είναι μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ έως το 2013 εργαζόταν στην ομάδα Διεθνών Δωρητών της εταιρείας Ernst & Young. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και συγγραφή προτάσεων χρηματοδότησης προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους δωρητές. Την περίοδο 2003-2007, εργάστηκε ως ερευνητής και υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Επιπρόσθετα, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην υλοποίηση και διαχείριση έργων στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και στο συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ευγενεία Βαθάκου,
Ειδική σε Ζητήματα Εθνικής και Διεθνούς Δικτύωσης,
Διδάκτορας Πανεπιστημίου του Kent.
Η κα. Βαθάκου διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στο συντονισμό και διαχείριση προγραμμάτων έχοντας εργαστεί ως υπεύθυνη διαχείρισης έργων όπως το «Interethnic Dialogue Project» (Σκόπια, 2004), «Ιntercultural dialogue project in Greece and Turkey» (2005-2006) κα το «Uganda peacebuilding and development project» (2010-2011). Παράλληλα, την περίοδο 2006-2010 εργάστηκε ως Διευθύντρια Σχεδιασμού και Δικτύωσης της ελληνικής ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική».

Τζανέτος Αντύπας,
Ειδικός Διαχείρισης Προσωπικού, Πρόεδρος ΜΚΟ «Πράξης». Ο κ. Αντύπας είναι ειδικός επί θεμάτων διαχείρισης εθελοντών.
Διαθέτει 14 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, οργάνωση, διαχείριση και υλοποίηση έργων και δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συντονίσει και εποπτεύσει πολυάριθμα έργα στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής εργασίας ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής αντιπροσωπειών σε χώρες οι οποίες χρειάζονται επείγουσας βοήθειας ύστερα από φυσικές καταστροφές (Αρμενία, Γεωργία, Σερβία, Ζάμπια, Παλαιστίνη, Αιθιοπία, κτλ). Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί ως διαχειριστής έργου στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Αλεξάνδρα Εμιρζά,
Ειδική Υλοποίησης Έργων. Η κα. Εμιρζά διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (capacity building) έχοντας συνεργαστεί με πλήθος Αναπτυξιακών και Ανθρωπιστικών ΜΚΟ επί της συγγραφής προτάσεων και την υλοποίηση έργων. Είναι εξοικειωμένη με τις διάφορες προκηρύξεις χρηματοδοτήσεων και των σχετικών όρων ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών δράσεων για ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Jennifer Clarke,
Ειδική Σύνταξης Προτάσεων. Υπεύθυνη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για την επιλογή, χρηματοδότηση, και επίβλεψη προγραμμάτων ΜΚΟ. Έχει εργαστεί ως fundraiser και project manager σε ένα αριθμό ΜΚΟ στην Ελλάδα και την Βρετανία. Πρόσφατα σχεδίασε και δίδαξε σε σειρά προγραμμάτων με στόχο το ‘capacity building’ μικρών ΜΚΟ στο Λονδίνο.
Τώρα εκπονεί την διατριβή της με υποτροφία από το ESRC με θέμα την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών σε διαφορετικά εθνικά περιβάλλοντα.

Αριστείδης Σούρας,
Ειδικός Marketing/Επικοινωνίας. Ο κ. Σούρας εργάζεται για περισσότερο από πέντε χρόνια στο τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσιών Σχέσεων πολυεθνικής εταιρείας με ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας για διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων ΕΚΕ και συνεργασιών με ΜΚΟ. Στο παρελθόν έχει επίσης εργαστεί στο χώρο του field Marketing και της προώθησης πωλήσεων. Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου (Honors) στο Marketing & Management από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ.

Αθανάσιος Γεμενής,
Ειδικός Σχεδιασμού Στρατηγικής Marketing & Επικοινωνίας. Ο κ. Γεμενής δουλεύει τα τελευταία πέντε χρόνια στον πολυεθνικό όμιλο επικοινωνίας Ogilvy & Mather, στο τμήμα του Account Management. Έχει αναλάβει τον σχεδιασμό επικοινωνιών μεγάλων πελατών στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχει διατελέσει project manager σε καμπάνιες ΜΚΟ όπως της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας αλλά και επικοινωνίες κοινωνικών μηνυμάτων όπως της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Honors) στο Marketing & Management από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ.

Μπρίλης Κων/νος,
Νομικός. Ο κ. Μπρίλης αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2008 εγγράφηκε στη σχολή Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολουθεί κατεύθυνση Φιλοσοφίας. Από το έτος 2008 ασκεί ενεργά δικηγορία και διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ίδρυση και τη νομική υποστήριξη ΜΚΟ και συναφών μη κερδοσκοπικών εταιριών σε όλο το φάσμα της κοινωνικής, ερευνητικής και οικονομικής τους δράσης.


Υ.Γ. Πιστεύουμε και εφαρμόζουμε με συνέπεια, την 5η συνεργατική ΑΡΧΗ, η Φιλαδελφία συνεπής στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ συνεργατικές Αρχές και Αξίες που διέπουν τα καταστατικά και την λειτουργία των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, τη Δήλωση που αφορά τη συνεταιριστική ταυτότητα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που υιοθετήθηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας, (I.C.A.)  - έγινε το 1995 στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου- και περιλαμβάνει τον ορισμό της συνεταιριστικής επιχείρησης, τις συνεταιριστικές Αξίες και τις 7 συνεταιριστικές Αρχές, και ειδικότερα στην 5η:
Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση:
Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις εξασφαλίζουν εκπαίδευση και κατάρτιση για τα µέλη, τους αιρετούς αντιπροσώπους, τους διευθυντές και τους υπαλλήλους τους έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των συνεταιριστικών εταιρειών τους. Ενημερώνουν το κοινό, ειδικότερα τη νέα γενιά και τους ηγέτες της κοινής γνώμης, για τη φύση του συνεργατισμού και τα ωφελήματα που προσφέρει.
Πιστεύουμε και εφαρμόζουμε με συνέπεια, την 5η συνεργατική ΑΡΧΗ,
"Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση"
για τα μέλη τους αιρετούς, τους εργαζόμενους, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,
είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την υλοποίηση του έργου των ΟΛΩΝ των φορέων του 3ου ΤΟΜΕΑ της Οικονομίας.
Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε Ενεργοί Πολίτες, να στηρίξουμε τη Κοινωνική Συνοχή.
"Είμαστε ενεργοί πολίτες που με συνεργασία, σύστημα και προσεκτικά, ενεργούμε, για την δημιουργία συνείδησης συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο μας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.