Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Έκθεση : "Αγία Παρασκευή Πολιούχος, Κομοτηνή πρωτεύουσα"

Αξιότιμα Διοικητικά Συμβούλια, Μέλη  Συλλόγων, Φορέων, Τοπικών Αρχών
 
Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς,  ως  φορέα στήριξης της συλλογικής, πολιτιστικής, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας του ΤΟΠΟΥ μας, για να σας προτείνουμε  συνεργασία στην προσπάθεια δημιουργίας συνείδησης στην τοπική μας κοινότητα, ανάδειξης, υποστήριξης και επικοινωνίας των ανθρώπων που μέσα τους επικράτησε η ανάγκη της δημιουργίας. 

Ο σύλλογος «Φιλαδελφία» δραστηριοποιείται στο χώρο του τρίτου τομέα της Οικονομίας που αποκαλείται Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, και προσβλέπει στη συνεργασία  των τριών τομέων της Οικονομίας, Κρατικού – Δημόσιου, Ιδιωτικού και Κοινωνικού-Αλληλέγγυου, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της τοπικής μας κοινότητας,  προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των πόρων του τόπου μας. 

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις με στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία – συναναστροφή των παραγωγών και δημιουργών προϊόντων και υπηρεσιών της γης και του πνεύματος του τόπου μας απευθυνόμενοι σε νοικοκυριά, συμπολίτες, επιχειρηματίες, συλλογικότητες, ντόπιους και επισκέπτες.

H έκθεση  οικοτεχνίας, γεωργίας και χειροτεχνίας είναι μια κινητή-κυλιόμενη έκθεση που προσκαλείται από πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάμπινγκ, ξενοδοχεία, δήμους, συνέδρια  :
- μια συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων, που τους ενώνει η αγάπη και το κοινό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και αυτοοργάνωσης, με ήπια χρήση και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων.
- ένα βήμα συμμετοχής και εξωστρέφειας για τα μέλη μας, για συλλόγους, φορείς και για κάθε πρόσωπο, συνεταιρισμό, συλλογικότητα, επιχειρηματία, να παρουσιάσει και να επικοινωνήσει το έργο του.
- μια ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών σε τομείς όπως η οικοτεχνία, η γεωργία, η μεταποίηση, η βιοποικιλότητα,  το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, το δίκαιο εμπόριο, οι υπηρεσίες και πολλά άλλα  που ευνοούν τη δημιουργία αυτάρκειας και αειφόρου ανάπτυξης στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
- η ενεργοποίηση, ενθάρρυνση και επιβράβευση της επιχειρηματικότητας, της προκοπής, της καινοτομίας, του σεβασμού στους πόρους, της ανάδειξης, της αγαπητικής - συμφιλιωτικής συναναστροφής. 

Επιδιώκουμε να συνδέσουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, την παραγωγή, τη δημιουργία, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία με τον «Ποιοτικό Τουρισμό».  

Αυτό μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, μετά τις πανέμορφες παραλίες μας, τις βουνοπλαγιές, τα προσκυνήματα, τα αξιοθέατα, τα μνημεία . . . 

Να αναδείξουμε την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά μας, σε συντονισμό με τους καλλιτεχνικούς φορείς, του τόπου μας. 

Σεβόμαστε τις αρχές και αξίες της παράδοσης, προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τον κοινοτικό- συνεργατικό - αλληλέγγυο τρόπο ζωής στους επισκέπτες της εκδήλωσης. 

Παρακαλούμε να πρωτοστατήσετε με ιδέες, προτάσεις, ενημέρωση, παρακίνηση, ενεργοποίηση των μελών σας, δημοσιοποίηση, και κοινή προσπάθεια, και προσβλέπουμε στη συμμετοχή και συνεργασία με παράλληλες εκδηλώσεις του καλλιτεχνικού, πολιτιστικού, οικονομικού δυναμικού του τόπου μας. 

Πρώτος στόχος να προωθήσουμε την εβδομάδα παραμονών του Εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, με τις Ευλογίες Της, από 23 έως 27 Ιουλίου, στην πόλη της Κομοτηνής, ως πρωτεύουσα τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Παρακαλούμε μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας, μπορούμε να συνεισφέρουμε με περαιτέρω διευκρινήσεις και κοινές συναντήσεις. 

Για την επικοινωνία μας, τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας
στείλτε μέϊλ : philadelpheia@gmail.com
τηλεφωνήστε: 6932302172 

Με εκτίμηση 

Για το ΔΣ του συλλόγου «Φιλαδελφία» 

Ο πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

                             Μανώλης Κιουτσούκης           Νικος Βασιλάκης
 

Y.Γ.
Πιστοί Θρακιώτες και ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ απανταχού, στις 23,24 25, 26 Ιουλίου, αθρόα προσέρχονται να ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ, να προσευχηθούν και ν’ ανάψουν ένα κερί.

Μεταξύ αυτών και οι απόδημοι Κομοτηναίοι που επέλεξαν ως χρονική στιγμή της συνάντησής τους την εορτή της Αγίας Παρασκευής, με στόχο αφενός η συνάντησή τους να καταστεί θεσμός και αφετέρου να πραγματοποιείται την ημερομηνία εορτής της Αγίας, πολιούχου της πόλεως.

Εξάλλου το άλσος της Αγίας Παρασκευής είναι στενά συνδεδεμένο με τις παιδικές αλλά και τις εφηβικές μας αναμνήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φιλαδελφία παρακαλεί τους αναγνώστες της να σχολιάζουν χρησιμοποιώντας μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και να μη χρησιμοποιούν ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.